Ученик из Бањалуке пријетио ђацима да ће направити списак за ликвидације

ГС
Ученик из Бањалуке пријетио ђацима да ће направити списак за ликвидације

Ученик виших разреда Основне школе "Георги Стојков Раковски" у Бањалуци пријетио ђацима ове школе да ће направити списак, по угледу на масакр који се десио у мају у основој школи "Владислав Рибникар" у Београду, гдје је ученик убио осморо ђака и радника обезбјеђења.

Ивана Љубојевић, директорица ОШ "Георгиј Стојков Раковски", потврдила је за "Независне новине" да су дјевојчице из разреда овог ђака пријавиле да је поменути ученик у разговорима рекао да ће направит списак, те да је школа обавјестила надлежне институције  о овом немилом догађају.

"Све је под контолом, полиција је разговарала са родитељима дјетета, као и психолошка служба школе. Срећом није написан списак, све је подузето на вријеме", казала је Љубојевићева и додала да је о овом догађају информисан и  Центар за социјални рад Бањалука.

Додаје да је јуче одржан Савјет родитеља у овој школи гдје су родитељима пренесена дешавања.

"Родитељи су забринути, али осјећају се сигурније јер смо ми све подузели што је могуће да не дође до трагедија", казала је Љубојевићева.

Како незванично сазнаје поменути лист, овај ђак потиче из проблематичене породице, те је у ранијем период са родитељима овог ђака обављани разговори о његовом понашању.

Како је рекла Љубојевићева, након трагедија која се десила у Београду, било је  у њиховој школи претећих разговора међу дјецом типа "ја ћу то средити", те да су у мају имали случај да им је речено да један од ученика у торби  има оружје.

"Срећом полицијски службеник је био ту и провјерио руксак дијетата, гдје није пронашао ништа", казала је Љубојевићева

Додаје да је у посљедње вријеме велики проблем у школама што дјеца злоупотребљавају све, скрећу пажњу на себе.

"Велики проблем је што дјеца знају да немају никакву одговорност до 14 година, већ родитељи", казала је Љубојевићева.

Из Центра за социјални рад  Бањалука кратко су одговорили да су данас о овом догађају службеним путем запримили пријаву од Полицијске станице Бањалука

"Ми ћемо свакако предузети све мјере које су у нашој надлежности", казали су из Центра за социјални рад Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана