Због Кувара су кладионице мијењале правила: Убијени предузетник из Груда био познат и као успјешан кладионичар

ГС
Због Кувара су кладионице мијењале правила: Убијени предузетник из Груда био познат и као успјешан кладионичар

ГРУДЕ - Велимир Бушић, један од двојице мушкараца који су јуче убијени у Грудама, није у Херцеговини познат само као власник компаније Велбусцх која се годинама бави трговином широког асортимана робе и као политичар и оснивач странке ХДЗ 1990. него и као кладионичар и то веома успјешан.

На интернету се и сада могу наћи текстови из 2005. године у којима пише да је Бушић из Горице рекордер у добитку на спортском клађењу , преноси Радиосарајево.

Почетком марта 2005. године, писао је о томе Индекс, само у једној седмици уплатио је око 4.500 куна (1.041 КМ) на 88 листића, те је, погодивши све комбинације, зарадио више од осам милиона куна (два милиона КМ).

Бушић, који је имао надимак Кувар,  тада се кладио у четири хрватске и три кладионице у БиХ.

-Највећи добитак исплатиће му Суперспорт, чак 3.800.000 куна (скоро милиона КМ). Да није одгођен сусрет између Ајакса и Алкмара, добит у тој кладионици износила би више од пет милиона куна (1.3 милиона КМ). На систем 10 до 25, у којем је било 25 парова, Бушић је уплатио 12 куна (три КМ), а добио је 500 хиљада куна (130 хиљада КМ) - писао је тада Индекс.

За Јутарњи лист је Бушић рекао да је до сада углавном добијао од 250 до 600 хиљада куна (од 65 хиљада до 156 хиљада КМ). Сваки пут када је његов добитак износио више од 100 хиљада куна (26 хиљада КМ), приређивао је феште за пријатеље и раднике свог предузећа.

Листиће је уплаћивао од деведестих откако су отворене кладионице у Хрватској и БиХ, а док их није било, био је успјешан играч спортске прогнозе. Кладио се само на спортове које може квалитетно пратити преко медија – фудбал, рукомет и кошарку.

Године 2006. је, пишу 24 сата, због рекордног вишемилионског добитка у црно завио кладионице у Хрватској и БиХ. Наиме, управо због њега су кладионице ограничиле број уплата и добитак по једном листићу.

Бушић је у једној посластичарници у Горици сваког дана пажљиво састављао своје комбинације. Није било дана да није уплатио по неколико стотина марака. Били су то системи од 20-ак парова.

Када је добио два милиона постао је најјачи играч ових простора, али у Хрватској је уједно постао и "персона нон грата" у тамошњим кладионицама. Добио је забрану играња.

Дан жалости

Због убиства Велимира Бушића (63)  и Мате Гризеља (35) сутра ће на подручју општине Груде бити проглашен дан жалости.

Бушић и Гризељ убијени су јуче око два часа иза поноћи испред кафића „Змај“, када се Јозо Јасак (50) након свађе у локалу вратио са калашњиховим и испалио више метака.

Два мушкарца преминула су на лицу мјеста, а два су повријеђена и превезена у Универзитетску клиничку болницу Мостар.

Мушкарац Ж.Г (73) хоспитализован је на Одјелу за анестезију, реанимацију и интензивно лијечење, те му је због озбиљности повреда ампутирана нога.

Други мушкарац А.Г (25) је лакше повријеђен, те је хоспитализован на Клиници за хирургију.

Јозо Јасак, који је ухапшен због сумње да је починио двоструко убиство, испитан је и предат Тужилаштву Западнохерцеговачког кантона, које је од надлежног Суда затражило одређивање притвора.

Притвор је затражен због опасности да би осумњичени, боравком на слободи могао побјећи из БиХ, утицати на свједоке, ометати истрагу као и да би могло доћи до ремећења јавног реда и мира.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана