У Зворнику штете настале нестанком струје биће надокнађене

срна
Foto: принтскрин

ЗВОРНИК- Привреда и домаћинства са подручја Зворника могу подниијети захтјев за надокнаду штете коју су претрпјели због нестанка електричне енергије у недавном невремену, рекла је данас извршни директор за теренске операције Јавног предузећа "Електро Бијељина" Гордана Трампић.

Трампићева је на сједници зворничке Градске скупштине, која је разматрала стање о снабдијевању електричном енергијом на подручју тог града, истакла да лица која су имала штету могу путем услужног центра да поднесу захтјев са наведеним износом и одговарајућим доказом, што ће бити разматрано у органима фирме, додавши да ће сваки оправдани захтјев бити уважен.

Одговарајући на одборничка питања која су се углавном односила на петодневни прекид испоруке електричне енергије зворниким потрошачима у неким мјесним заједницама због снијега и вјетра, као и повремене прекиде и у самом граду, Трампић је појаснила да је електродистрибутивни систем пројектован да трпи одређене силе и да има горњу границу коју може да издржи.

Према њеним ријечима, када се та граница пређе дешавају се поремећаји и долази до испада из система напајања електроенергетских објеката, а тиме нестанка струје.

Она је нагласила да је нова управа "Електро Бијељине" препознала старосну структуру 35-киловолних преносника и сада је у фази расписивања тендера за избор најбољег извођача за реконструкцију 35-киловолтних водова.

Наглашавајући да "Електро Бијељина" води рачуна да и Зворник и сваку локалну заједницу редовно и по могућности без прекида санбдијева електричном енергијом, Трампићева је рекла да је "Електро Бијељини" приоритет да редовно снабдијева сваког купца.

Трампићева је рекла да сада сва зворничка насеља имају редовно снабдијевање струјом, али да тренутно немају алтернативно или резервно снабдијевање, што ће бити ријешено до 10. јануара наредне године.

Она је навела да је електродистрибутивни систем веома сложен и да захтијева оспособљене специјалистичке екипе за отклањање кварова и додала да се у случају опет неких непредвиђених временских непогода не може прецизно рећи које ће подручје или далековод на том подручју бити погођен невременом, а тиме и прекидом редовног напајања потрошача струјом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана