У зворничкој болници почела са радом магнетна резонанца

Срна
Foto: фб

ЗВОРНИК - У Болници Зворник омогућено је за ширу употребу снимање магнетном резонанцом, која подразумијева дијагностичку методу за приказ структуре главе, кичменог стуба и коштано-зглобног система, рекао је данас директор ове здравствене установе Иван Поповић.

Поповић је нагласио да је ово прва магнетна резонанца у здравственој установи на подручју регије Бирач, што је од великог значаја и за пацијенте и за здравствене раднике.

"Грађани Зворника, односно регије Бирач, који буду користили услуге овог апарата, добиће комплетну и квалитетну услугу снимања магнетном резонанцом", изјавио је Поповић новинарима.

Он је нагласио да је уговором о дјелу ангажован специјалисту радиологије Обрад Јовић, начелника радиологије у Болници "Свети апостол Лука" у Добоју, који ће читати снимке магнетне резонанце.

Истичући да Болница Зворник има кадар који је прошао сву потребну обуку, Поповић је навео да су доктори и техничари из универзитетских центара обучавали зворничке медицинаре, а планирано је да и даље долазе и врше континуирану едукацију.

Додао је и да је доктор Јовић са својим тимом био ангажован на обуци запослених у зворничкој болници.

"И РТГ /рендген/ техничари прошли су потребну обуку и стекли потребно знање да успјешно раде на овим пословима", додао је Поповић.

Поповић је напоменуо да за сада нема листе чекања за магнетну резонанцу, те да се тренутно раде три до четири снимања дневно.

"Ако буде било потребе за више снимања у току дана Болница ће организовати рад у двије смјене", рекао је Поповић и подсјетио да је магнетна резонанца почела са радом прије мјесец дана, али само за пацијенте који су били на болничком лијечењу у овој установи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана