У току транспорт повријеђене жене из Требиња у УКЦ Српске

ГС
У току транспорт повријеђене жене из Требиња у УКЦ Српске

ТРЕБИЊЕ - Директор требињске Болнице Недељко Ламбета рекао је да је у току транспорт хеликоптером једног пацијента повријеђеног у саобраћајној несрећи у мјесту Дражин До из требињске болнице у Универзитетски клинички центар (УКЦ) Републике Српске у Бањалуци.

Ламбета је навео да се хеликоптером Хеликоптерског сервиса Републике Српске транспортује повријеђена жена.

Додао је да ће остали теже повријеђени пацијенти остати на лијечењу у требињској Болници, док ће сви остали бити отпуштени током сутрашњег дана.

Два лица су погинула када је аутобус који је превозио раднике Основне школе "Георги Стојков Раковски" из Бањалуке, ударио у брдо, а потом у камени зид у мјесту Дражин До ко Требиња.

У саобраћајној несрећи је погинуо возач аутобус и путник, а 13 особа је примљено у требињску болницу.

Раније је потпредсједница Народне скупштине Републике Српске Ања Илић на „Твитеру“ навела да је у овој несрећи тешко повријеђена њена мајка, директорица школе „Георги Стојков Раковски"  Ивана Љубојевић, те да ће бити транспортована хеликопотером.

- Три лица која су теже повријеђена у саобраћајној несрећи код Требиња задобила су преломе бутне кости, кука, односно грудног пршљена, њихово здравствено стање се прати и нису животно угрожена - рекао је начелник Одјељења за хирургију требињске болнице Владо Рашевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана