У току пријаве за Јахорина Ultra trail 2023

ГС
У току пријаве за Јахорина Ultra trail 2023

Мјесто сусрета изазова и љепоте на Јахорини у љетњим мјесецима 2023. године, сада већ девети пут заредом, биће величанствено trail такмичење Јахорина Ultra trail.

Већ сада, субота, 22. јул, је резервисана за старт трка Ултра, Макси, Миди и Мини док ће епилог овогодишњег такмичења бити 30. септембра у оквиру фантастичне Мастерс трке, саопштили су из Олимпијског центра (ОЦ) Јахорина.

- Одувијек сте жељели бити дио овакве сјајне, trail приче, питате се шта заиста значи бити дио Јахорина Ultra trail-a и шта вас све очекује након регистрације за учешће на магичним тркама? Сви учесници пред сам почетак одабране трке преузеће свој заиста богат стартни пакет са CompressSport мајицом, који им гарантује сама регистрација за овај догађај - додаје се у саопштењу Олимпијског центра Јахорина.

Професионално мјерење времена са GPS Live праћењем такмичара тркачима ће дати потпуну сигурност у вјеродостојност њихових резултата, док ће им беспријекорну бригу и максималну безбједност пружити Служба спасавања Јахорина, цивилна заштита и хеликоптерска подршка хеликоптерског сервиса Републике Српске.

Чињеница да трке Јахорина Ultra trail-а организује више од 120 запослених Олимпијског центра Јахорина, компаније са свјетском репутацијом у организацији оваквих или сличних догађаја, посебан је печат који сви такмичари задуго памте и којем се радо враћају.

Најуспјешније учеснике очекује супериоран наградни фонд, укључујући аутомобил за побједника МАСТЕРС трке, као и безброј прелијепих, магичних тренутака које ће заувијек понијети са собом.

Сваког љета све већи број учесника очекује и све већи број изненађења, а ни љето 2023. године није другачије. За више од 400 такмичара који сваког јула на Јахорину пристигну из више од 20 земаља свијета, Олимпијски центар Јахорина припремио је бројне новитете.

Четири препознатљиве, стандардне трке Јахорина Ultra trail догађаја: УЛТРА, МАКСИ, МИДИ и МИНИ добиле су благо измијењене трасе, а у току је и припрема највећег пројекта овогодишњег траил спектакла - организација МАСТЕРС трке.

- Нова стартна тачка најдуже, УЛТРА трке ове године је у култном граду Вишеграду, која ће се својом трасом водити преко чувене ћуприје на Дрини и протезати се преко најљепших планина Босне и Херцеговине, у дужини од чак 140 километара. Добре ствари, не треба мијењати, а МАКСИ и МИДИ трке, су савршене за искусније trail тркаче, као и ентузијасте који желе изазовну трку, због чега ће, у 2023. години, задржати своје дужине од 70 и 27 километара - истакли су из ОЦ Јахорина.

Позната као истински драгуљ такмичења, и као таква намијењена породицама и рекреативцима, односно, појединцима који “немају пуно километара под пасом”, МИНИ трка ће добити потпуно нову кружну руту, започињући и завршавајући се испред хотела Рајска долина на Јахорини.

Гранд финале Јахорина Ultra trail-а представљаће трка МАСТЕРС, за чије ће учешће позивницу добити 10 такмичара са најбољим резултатима из УЛТРА 2023 трке и пет такмичара са најбољим резултатима из МАКСИ 2023 трке. МАСТЕРС трка је свој старт пронашла у Националном Парку Сутјеска у Долини пионира, и своје учеснике ће трасом водити преко спектакуларних врхова босанскохерцеговачких планина до Јахорине. Дужином од чак 150 километара и кумулативном висинском разликом од преко 7.700 метара, МАСТЕРС трка ће представљати једну од најизазовнијих trail трка на подручју Југоисточне Европе.

- Њен старт заказан је 30. септембра, када „чека” најиздржљивије из јула. Јесмо ли вам већ рекли да је награда за освојено прво мјесто у овој трци аутомобил?! - нагласили су из ОЦ.

Олимпијски центар Јахорина позива све заинтересоване да одаберу своју трку и на вријеме резервишу своје мјесто у најспектакуларнијем љетном спортском такмичењу!

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана