У току реализација донације од 10 милиона евра за деминирање

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО- Представници Министарства одбране у Савјету министара и Европског фонда за мир разговарали су данас о детаљима реализације донације овог фонда у деминерској опреми Оружаним снагама БиХ у вриједности 10 милиона евра, која је у току.

Ријеч је о донацији 34 возила подршке за деминирање, 34 возила за медицинску подршку, те медицинске опреме и 150 метал-детектора, саопштено је из Министарства.

Представници Министарства одбране изразили су захвалност за ову помоћ и наду да ће се у што скорије вријеме приступити реализацији те донације.

"Оружане снаге БиХ су међу ријетким војскама у свијету које мине уклањају према строгим хуманитарним стандардима, те обављају око 30 одсто свих активности у процесу уклањања мина у БиХ", наводи се у саопштењу.

Додаје се да тиме Оружане снаге БиХ дају и више него значајан допринос стварању безбједног окружења, а на пољу међународне сарадње добре резултате остварује и Центар за деминирање Оружаних снага БиХ у којем припадници војски партнерских земаља имају прилику учити о домаћим искуствима у уклањању мина.

Делегације су током разговора предводили помоћник министра за међународну сарадњу Зоран Шајиновић и програм менаџер Европског фонда за мир Анђелика Лазар.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана