У Теслићу одржана хуманитарна модна ревија за подршку обољелима од карцинома

СРНА
У Теслићу одржана хуманитарна модна ревија за подршку обољелима од карцинома

ТЕСЛИЋ - Једанаесторо Теслићана и три Бањалучанке, који су добили битку са различитим облицима карцинома, организовало је вечерас у Теслићу хуманитарну модну ревију, а средства од добровољних прилога намијењена су теслићком удружењу "Нови живот" које је у процедури оснивања.

Организатори хумане акције са суграђанима дијеле своје животне приче о борби са карциномом.

Теслићанин Предраг Девић, који се успјешно опоравио од тумора костију, рекао је новинарима да је друга хуманитарна акција превазишла локални ниво, што је иницирало да се приступи формирању удружења "Нови живот" с циљем подршке свима који се тренутно боре са овом опаком болешћу.

"Овдје смо да подржимо и оне који се тренутно боре са карциномом и на лијечењу су, да им кажемо да је та борба вриједна, да морају бити јаки и да живот послије карцинома заиста постоји", нагласио је Девић.

Најмлађем учеснику Милораду Петровићу из Теслића тумор је дијагностикован већ у мајчином стомаку током деветог мјесеца трудноће, 2014. године.

Милорад, који је данас ученик четвртог разреда основне школе, поручио је да нема предаје.

Ружа Вуковић из Теслића, која се изборила са карциномом дојке, истакла је да је након суочавања са овом дијагнозом важно да се позитивно размишља, да нема простора за стид већ треба хитно реаговати.

Она је рекла и да је током лијечења значајна подршка породице, родбине и пријатеља.

Љекар Весна Самарџија из Бањалуке рекла је да је након дијагнозе карцинома била само пацијент који је морао да додатно учи како би током процеса лијечења пронашла прави пут за себе, али и за подршку члановима породице који се, као најважнији осланац на том путу, и сами тешко сналазе.

Она је указала на значај превентивних прегледа с обзиром на то да је, откривањем у раној фази обољења, већа вјероватноћа за изљечење.

Хуманитарна модна ревија одржана је у хотелу "Кардијал" у Бањи Врућици у присуство великог броја грађана из Теслића, Добоја и других локалних заједница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана