У суботу снијег, на Никољдан сунчано и хладно

Срна
У суботу снијег, на Никољдан сунчано и хладно

БАЊАЛУКА - Републику Српску наредних дана очекује промјенљиво вријеме, снијег првог дана викенда, док ће у недјељу, на Никољдан бити сунчано, али хладно, прогноза је Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ујутро биће претежно облачно и хладно, на југу ведро, а током дана се очекује смањење облачности. Према вечери поново ће се наоблачити, па су у ноћи на суботу мјестимично могуће падавине, снијег у вишим предјелима и на планинама на сјеверозападу и истоку.

Вјетар ће бити слаб до умјерен сјеверозападни и сјеверни, на југу умјерена бура.

Јутарња температура ваздуха од минус један до четири, на југу до шест степени, у вишим предјелима од минус пет, а највише дневна од два до седам, на југу до девет, у вишим предјелима до минус два степена Целзијусова.

Слаб снијег и сусњежица падаће у суботу, 18. децембра, мјестимично у централном појасу и на планинама. Током дана снијег ће се проширити према истоку, док ће у већини осталих крајева бити промјенљиво облачно са сунчаним интервалима. На југу ће бити сунчано и вјетровито.

Јутарња температура ваздуха од минус један до три, у вишим предјелима од минус шест, а највиша дневна од нуле до пет, на југу до седам, у вишим предјелима од минус четири степена Целзијусова.

Смањење облачности се очекује у недјељу, 19. децембра, ујутро ће бити хладно са мразом, а током дана сунчано уз промјенљиву облачност, хладно и суво. Увече ће поново доћи до повећања облачности на сјеверу и истоку.

Јутарња температура ваздуха од минус пет до нуле, у вишим предјелима од минус 12, а највиша дневна од два до седам, у централном појасу и у вишим предјелима од минус два степена Целзијусова.

Према прогнози метеоролога, у понедјељак, 20. децембра, ујутро ће бити умјерено облачно и хладно са мразом, док ће на планинама бити слабо провијавање снијега. Током дана ће на југу и западу бити сунчаних интервала, а у централним крајевима се очекује облачније вријеме уз могућу појаву снијега.

Јутарња температура ваздуха од минус четири до два, у вишим предјелима од минус 11, а највиша дневна од два до седам, у централном појасу и у вишим предјелима од минус три степена Целзијусова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана