У суботу манифестација "Мањача - мјесто сусрета"

Срна
У суботу манифестација "Мањача - мјесто сусрета"

БАЊАЛУКА - Манифестација "Мањача - мјесто сусрета" на којој ће учествовати око 26 удружења грађана, спортских друштава и организација, а с циљем промоције ресурса и потенцијала ове планине, биће одржана у суботу, 17. септембра, најављено је на данашњој конференције за новинаре у Бањалуци.

Директор Градске развојне агенције Бањалука Марио Милановић рекао је да је окупљање учесника предвиђено у 7.00 часова код језера Шљивно, као и да је манифестација резултат сарадње представника Центра за развој пољопривреде и села и туристичких организација Бањалуке и Републике Српске.

Директор бањалучке Туристичке организације Драгана Вуклиш истакла је да је циљ манифестације да се укључи што више актера из земље и региона како би се промовисао локалитет Мањаче, те представили ресурси и потенцијали у сврху снимања промо филма који ће организације пласирати на сајмовима и промоцијама током нове туристичке сезоне.

Директор Центра за развој пољопривреде и села Бањалука Драшко Илић навео је да је потенцијале планине потребно ставити у развој туризма, привреде и стварања услова за одрживи развој тог подручја.

"Подржавамо и пројекат Олимпијског центра Јахорина, који је презентован на Мањачи и који ће покренути озбиљне инвестиције у развоју инфраструктуре како би Мањача била планина која живи свих 365 дана", додао је Илић. Он је рекао да ће у наредном периоду бити покренуте привредне активности које би требале довести до развоја планине Мањача, али и нових запошљавања у туризму.

Према његовим ријечима, покровитељи манифестације "Мањача - мјесто сусрета" су и кабинет предсједника Републике Српске, Град Бањалука, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарство туризма, Министарство просвјете и културе и Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана