У Суботици одржано девето Вече Републике Српске

Срна
У Суботици одржано девето Вече Републике Српске

СУБОТИЦА- Девето вече Републике Српске одржано је вечерас у Суботици у организацији Завичајне заједнице "Република Српска".

Градоначелник Суботице Стеван Бакић рекао је да му је изузетна част што присуствује овој вечери, као и да је Завичајна заједница "Република Српска" изузетно значајно завичајно удружење и једно од најбројнијих, те да град Суботица са њом има изузетну сарадњу и даје подршку бројним активностима којима се одржавају обичаји, традиција и култура.

Према његовим ријечима, осим што одржавају везу са завичајем, чланови ове заједнице јачају везу са градом Суботицом.

Бакић је нагласио да су захваљујући Представништву Републике Српске у Србији односи између града Суботице и Завичајне заједнице "Република Српска" интензивирани и дигнути на виши ниво, а да односи између Србије и Српске никада нису били бољи.

Савјетник за културу у Представништву Републике Српске у Србији Борислав Максимовић изјавио је да му је част да буде у друштву људи који се труде да очувају кутуру и традицију старог краја.

-Ваша преданост и труд су нам изузетно драгоцјени - рекао је Максимовић и исказао спремност Представништва да пружи подршку свим пројектима чији је циљ очување традиције и културе.

Он је нагласио да су Суботичани поријеклом с друге стране Дрине допринијели развоју тог града и изградњи веза Републике Српске и Србије. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана