У штампи осми број часописа "Топола"

Срна
У штампи осми број часописа "Топола"

КОЗАРСКА ДУБИЦА - У штампи је осми број научно-стручног часописа "Топола" који издаје Јавна установа Спомен-подручје Доња Градина, а његова промоција очекује се на Међународном сајму књиге у Београду.

Главни и одговорни уредник издавачке дјелатности ове установе Тања Тулековић наводи да се у осмом броју налази 11 радова афирмисаних сарадника из региона, које је одабрала редакција у саставу Дејан Мотл, Драган Тркуља, Владан Вуклиш, Драган Давидовић и Дарио Видојковић.

"Поред научних радова у овом броју налазе се и прилози које смо добили захваљујући иницијативи коју смо покренули 2016. године, а ријеч је о прикупљању фотографија, предмета и докумената који свједоче о страдању цивилног становништва у Независној Држави Хрватској /НДХ/", изјавила је Срни директор Јавне уставнове Спомен-подручје Доња Градина Тања Тулековић.

Према њеним ријечима, потомци жртава усташког злочина геноцида доставили су овој установи фотографије својих предака са подацима о њиховм страдању што је веома значајно када је ријеч о истраживању и документовању броја жртава концентрационог логора Јасеновац.

Она је подсјетила да је часопис "Топола" покренут 2015. године.

"До данас је велики број радова објављен у овом, можемо рећи јединственом часопису ове теме у региону. Многи наши сарадници су своје прве радове објавили управо у нашем часопису `Топола`. Кроз рад редакције могли смо пратити њихов напредак у свом домену истраживања, те смо поносни што су данас неки од њих своје прве радове проширили и објавили у виду књиге", нагласила је Тулековићева.

Она је најавила да је план да осми број часописа "Топола" буде промовисан на Међународном сајму књиге у Београду у октобру.

"Заиста је значајно да имамо овакав часопис који одликује квалитетна редакција а самим тим и квалитетни радови", навела је Тулековићава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана