У Српску стигао нови топлотни талас

СРНА
У Српску стигао нови топлотни талас

БАЊАЛУКА - У Републику Српску стигао је нови топлотни талас током којег ће од понедјељка до сриједе температура ваздуха бити 40 степени Целзијусових.

Максимална температура ваздуха данас и сутра биће од 33 до 38, од понедјељка до сриједе до 40, а у четвртак од 30 до 37 степени Целзијусових.

"Током овог периода биће претежно суво и сунчано, а краткорајна врло слаба киша са грмљавином могућа је само понегдје", рекла је Срни метеоролог Хидрометеоролошког завода Републике Српске Ана Стојановић.

Она је упозорила да је, усљед ових високих температура ваздуха већ дуже вријеме и недостатка падавина, знатно повећан ризик од пожара на отвореном.

"У наредним данима у Херцеговини ће дувати умјерено до јака бура, што ће додатно појачавати ризик од пожара", истиче Стојановићева.

Она је додала да се благи пад температуре очекује од петка, 16. августа.

"Тада су могуће и падавине, мада не вјерујемо да ће бити неких озбиљнијих падавина. Након тога је могућ нови топлотни талас, али за сада не можемо причати о томе", рекла је Стојановићева.

Она је подсјетила да су у јуну и јулу била два топлотна таласа у Српској.

Стојановићева је навела да ће по свему судећи ово љето бити топлије од просјека, као и да је могуће да ће и у септембру температуре ваздуха бити више од просјека.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана