У Српској за три дана потврђена 24 случаја вируса корона

Срна
У Српској за три дана потврђена 24 случаја вируса корона

БАЊАЛУКА - Вирус корона у Републици Српској за три дана потврђен је код 24 лица, а није пријављен ниједан смртни случај, саопштено је из Инстита за јавно здравство Српске.

Према мјесту пребивалишта, у петак, 9. децембра, вирус корона пријављен је код три лица из Бијељине, два из Бањалуке, по једног из Дервенте, Добоја, Источне Илиџе, Теслића и Угљевика.

У суботу и недјељу, 10. и 11. децембра, инфекција је пријављена код седам лица из Бањалуке, три из Зворника, по једног из Бијељине, Приједора, Угљевика и Мркоњић Града.

Зараза је потврђена код девет мушкараца и 15 жена, од којих су два лица млађе, четири средње и 18 старије животне доби. Укупно је тестирано 238 лица.

Укупно је хоспитализовано 73 лица у Републици Српској, и то 47 у Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске, а 26 у осталим болницама. На респиратору један пацијент у УКЦ-у.

До сада је у Републици Српској потврђено 120.168 случајева вируса корона, а преминуло је 6.588 лица код којих је потврђен тест на вирус корона. Тестирана су укупно 448.993 лица

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана