У Српској за три дана 230 новозаражених, преминуле три особе

ГС
У Српској за три дана 230 новозаражених, преминуле три особе

БАЊАЛУКА – Зараза вирусом корона у Републици Српској у посљедња три дана потврђена је код 230 особа, а Институту за јавно здравство РС пријављена су три смртна случаја.

У Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болници „Свети Врачеви“ у Бијељини обављено је тестирање 444 лабораторијска узорка, што значи да је нешто више од 50 одсто тестираних било позитивно.

У петак, 22. јула пријављено је 78 новозаражених особа из Бањалуке, те 14 из Бијељине, девет из Требиња, по шест из Приједора и Фоче, по пет особа из Лакташа, Прњавора и Челинца, по четири из Вишеграда и Гацка, три из Модриче, по двије из Добоја, Зворника и Угљевика и по једна особа из Градишке, Дервенте, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Калиновика, Милића, Новог Града, Новог Горажда, Станара и Шековића.

У суботу и недјељу, 23. и 24. јула, пријављено је 49 заражених из Бањалуке, пет из Лакташа, четири из Кнежева, три из Градишке, двије из Котор Вароша и по једна особа из Зворника, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице, Лопара, Модриче, Мркоњић Града, Новог Града, Приједора, Требиња, Челинца и Шековића.

Институту за јавно здравство Републике Српске 23. јула пријављена је смрт жене старије животне доби из Бањалуке, а дан касније смрт мушкарца и жене старије животне доби из Прњавора и Новог Града.

До сада је у Републици Српској потврђен 114.101 случај вируса корона, а преминуле су укупно 6.402 особе. Тестиране су 430.452 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 95, и то у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 51, а у осталим болницама 44.  На респиратору су четири особе које се налазе у УКЦ-у Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана