У Српској у протекла три дана заражено 18 особа, пријављена два смртна случаја

ГС
У Српској у протекла три дана заражено 18 особа, пријављена два смртна случаја

БАЊАЛУКА - Зараза вирусом коорона у Републици Српској, у посљедња три дана, потврђен је код 18 особа, а Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја.

Ради се о мушкарцу и жени, старије животне доби, из Бањалуке.

У Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама „Свети Врачеви“ у Бијељини и „Свети Лука“ у Добоју обављено је тестирање 205 лабораторијских узорака.

Према мјесту пребивалишта, 6. маја је пријављено пет особа из Бањалуке и по једна из Источног Новог Сарајева, Лакташа, Новог Горажда, Приједора и Фоче, док је 7. и 8. маја пријављено пет особа из Бањалуке, двије из Кнежева и једна из Лакташа.

Ради се о осам мушкараца и 10 жена.

До сада је у Републици Српској потврђено 112.125 случајева вируса корона, а преминуло је 6.365 људи. Тестирано је 422.985 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 61, и то  у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 33, а у осталим болницама 28. На респиратору је шет особа у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана