У Српској 17 новозаражених, преминуо мушкарац

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Зараза вирусом корона, у посљедња 24 часа у Српској, потврђена је код 17 особа, а пријављена је смрт старијег Бањалучанина.

У Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама "Св. Врачеви" у Бијељини и "Св. апостол Лука" у Добоју извршено је тестирање 96 лабораторијских узорака.

Највише новозаражених- седам особа је из Бањалуке, четири су из Источног Сарајева и по једна из Бијењине, Добоја, Кнежева, Лакташа, Српца и Угљевика. Ради се о четири мушкараца и 13 жена, од којих су три млађе, 10 средње и четири старије животне доби.

До сада је у Републици Српској потврђено 112.058 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 6.360 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је укупно 422.197 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 35, и то у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 21, а у осталим болницама 14. На респиратору је пет пацијената (у Универзитетском клиничком центру Републике Српске четири и у Болници Добој један).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана