У Шамцу стање елементарне непогоде, највећи дио општине без струје

ГС
У Шамцу стање елементарне непогоде, највећи дио општине без струје

ШАМЦА - Због велике штете, коју је нанио вјетар праћен кишом, у Шамцу је проглашено стање елементарне непогоде.

Штете су на објектима средње школе, вртића и ватрогасног дома, као и на великом броју приватних објеката. Највећи дио општине је без електричне енергије, а локални и магистрални путеви, који су били непроходни, сада су у функцији.

Начелник општине Ђорђе Милићевић рекао је за Радио Републике Српске да ће Штаб за ванредне ситуације данас поново засједати, а биће формирана Комисија за процјену штете.

Милићевић је рекао да су штете велике и да општина Шамац неће моћи сама да се суочи са проблемима.

Нови Град

На подручју Новог Града до сада нема пријављене штете од невремена које је ноћас захватило подручје ове локалне заједнице, рекао је Срни самостални стручни сарадник за послове Цивилне заштите у овој општини Мирко Лукић.

Лукић је рекао да је вјетар оборио стабло на путу за Благај Јапру.

У теренској јединици "Електрокрајине" у Новом Граду речено је да су због квара без напајања електричном енергијом далеководи "Добрљин" и "Блатна", те да су екипе на терену и раде на санацији кварова.

Радници ове јединице јуче су отклонили кварове на далеководима "Добрљин" и "Сводна" које је у уторак у послијеподневним часовима причинио јак вјетар.

Према мјерењима у метеролошкој станици на подручју ове локалне заједнице пала су 22 литра кише по метру квадратном.

Он је подсјетио да је јак вјетар у уторак, 18. јула, послије подне оштетио ограду на терену Тениског клуба "Слобода" у насељу Млакве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана