У Републици Српској оборен температурни рекорд за новембар

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- У Бањалуци и Рибнику данас је у 13 часова оборен температурни рекорд, потврђено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

У Бањалуци је измјерено 27,6 степени, а у Рибнику 28,4, што је највиша температура икад измјерена у новембру на нашем подручју, преноси РТРС.

Сутра промјенљиво и уз мало нижу температура ваздуха

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра се очекује промјенљиво облачно вријеме са сунчаним интервалима и мало нижом температуром ваздуха у односу на претходне веома топле дане за ово доба године.

Јутро ће бити умјерено до претежно облачно, а око ријека и по котлинама биће магле која ће се понегдје задржати током пријеподнева, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У вечерњим часовима у већини предјела биће облачно. Дуваће слаб вјетар промјенљивог смјера.

Јутарња температура ваздуха од шест до 11, на југу до 14, у вишим предјелима од три степена Целзијусова, а дневна од 18 до 23, на југу до 25, у вишим крајевима од 15 степени Целзијусових.

Претежно сунчано вријеме преовладава данас у свим крајевима, а магла се најдуже задржала по котлинама и уз ријечне токове на крајњем сјеверу и сјевероистоку, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана