У процесу тражења несталих неопходна ефикасна комуникација

Срна
У процесу тражења несталих неопходна ефикасна комуникација

САРАЈЕВО - У процесу тражења несталих неопходна је ефикасна комуникација између институција и са удружењима породица несталих, истакнуто је на радионици коју је у Сарајеву организовао Међународни комитет Црвеног крста.

Договорено је формирање радне групе састављене од представника свих релевантних институција укључених у процес тражења несталих, која ће радити на изради смјерница за комуникацију с породицама несталих лица у БиХ.

На радионици су учествовали тужиоци и истражитељи Тужилаштва БиХ, представницима Института за нестала лица, судски медицинари и представници удружења породица несталих, саопштено је из Међународног комитета Црвеног крста.

Предсједник Координације удружења породица несталих из БиХ Семина Алекић указала је да се често дешава да чланови породица нису упућени у конкретне надлежности институција и да ту долази до неразумијевања у комуникацији, а њима је битно да буду укључени у процесе.

Шеф делегације Међународног комитета Црвеног крста у БиХ Елмир Цамић рекао је да свака институција игра веома важну улогу у тражењу несталих лица и због тога је битно да међу њима постоји добра комуникација како би се процес учинио што безболнијим за породице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана