У посљедња три дана 21 новозаражена особа, пријављено пет смртних случајева

Г.С.
У посљедња три дана 21 новозаражена особа, пријављено пет смртних случајева

БАЊАЛУКА - У протекла три дана, у Републици Српској тестирано је 280 лабораторијских узорака, нови вирус корона (SARS-CoVВ-2) потврђен је код 21 особе, а преминуло је пет пацијената.

Међу новозараженима у овом периоду, ради се о четири мушкараца и 17 жена.

Према мјесту пребивалишта, 8. априла пријављено је седам особа из Бањалуке, три из Прњавора, по двије из Приједора и Требиња и једна из Бијељине. У суботу и недјељу, 9. и 10. априла, пријављене су три особе из Бањалуке и по једна из Бијељине, Градишке и Требиња.

У посљедња три дана, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је пет смртних случајева. Ради се о четири мушкарца и једној жени, старије животне доби, из Градишке, Лакташа, Козарске Дубице, Костајнице и Новог Града.

До сада је у Републици Српској потврђено 111.867 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 6.350 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је укупно 420.447 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 65, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 25, а у осталим болницама 40. На респиратору је седам особа, у УКЦ Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана