У посјети студенти здравствених наука из Србије

Srna
Foto: Srna

БАЊАЛУКА- Медицински факултет Универзитета у Бањалуци данас је био домаћин за 25 студената медицинских факултета из Косовске Митровице, Новог Сада, Београда, Крагујевца и Ниша, који су се упознали о начину функционисања те установе и Центра за биомедицинска истраживања.

Декан Медицинског факултета у Бањалуци Ранко Шкрбић рекао је да су госте упознали о томе чиме се баве, те промовисали оно што раде већ пет година, а то је да настоје да најбољи студенти аутоматски добију прилику да буду награђени и добију посао.

"Уколико желе да се баве истраживачким радом - могу рачунати на Центар за биомедицинска истраживања", изјавио је Шкрбић новинарима и додао да Центар има распрострањену сарадњу и у окружењу, али и са бројним Универзитетима у свијету.

Предсједник Организационог одбора научно-стручног скупа "Студенти у сусрет науци" Владан Гачић рекао је да су гости из Србије данас имали прилику да виде све методе које се користе у Центру за биомедицинска истраживања.

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Приштини са привременим сједиштем у Косовској Митровици Слађан Трајковић рекао је да је одушевљен Медицинским факултетом у Бањалуци.

Посјета је организована у оквиру научно-стручног скупа "Студенти у сусрет науци", који се ове године у Бањалуци одржава 15. пут, а у оквиру њега одржавају се сесије из шест различитих области и то природне науке, друштвене науке, хуманистичке науке, инжењерство и технологија, биотехничке и пољопривредне науке и здраствене науке.

Из области здравствених наука учествује 75 учесника, а кроз овај програм студенти су јуче посјетили и Универзитетско клинички центар Републике Српске који је уједно и научно-наставна база за будуће медицинске професионалце. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана