У понедјељак нам стиже велика промјена времена!

Срна
У понедјељак нам стиже велика промјена времена!

БАЊАЛУКА - У Републици Српској за викенд ће бити претежно сунчано и топло, уз могуће локалне непогоде, јаче падавине и ударе вјетра, а већа промјена времена очекује се у понедјељак, 9. септембра, подаци су Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Према прогнози времена, ноћас и сутра ујутру на западу и југу очекује се наоблачење са кишом и пљусковима са грмљавином, а понегдје су могуће и локалне непогоде уз јаче падавине и јаке ударе вјетра, док ће у осталим предјелима бити суво.

Током пријеподнева биће промјенљиво облачно уз сунчане периоде, а слаба киша ће падати понедје. Сутра се од средине дана очекује јаче наоблачење на западу које доноси нове пљускове са грмљавином који ће се током поподнева премјештати ка сјеверу и истоку.

Понегдје су могуће и непогоде уз обилније падавине у кратком периоду, појава града и јаког ветра. До вечери ће у већини предјела бити суво, само ће на истоку још понегдје падати киша.

Минимална температура ваздуха сутра ће бити од 12 до 20, у вишим предјелима од 10, а максимална температура ваздуха од 26 на западу до 32 на истоку, а у вишим предјелима од 22 степени Целзијусових.

У суботу, 7.септембра ће током првог дијела дана биће претежно сунчано уз малу до умјерену облачност и топло. Поподне на истоку се очекује јачи развој облака који доноси пролазну кишу или пљускове са грмљавином, док у осталим предјелима остаје углавном суво.

Минимална температура ваздуха биће од 12 до 20, у вишим предјелима девет, док ће максимална температура ваздуха од 27 до 33, у вишим предјелима од 24 степени Целзијусових.

У недјељу, 8.септембра биће претежно сунчано и врло топло уз постепено наоблачење током дана од запада. У ноћи на понедјељак, 9. септембра очекују се јаче падавине које ће захватати западне и јужне предјеле и до наредног јутра ће се постепено ширити ка истоку.

Минимална температура ваздуха биће од 13 до 21, у вишим предјелима од 10, а максимална температура ваздуха од 29 до 34, у вишим предјелима од 24 степени Целзијусових.

У понедјељак, 8.септембра очекује се јача промјена времена, очекује се облачно, вјетровито и свјежије вријемe уз јачу кишу и пљускове са грмљавином. На југу и западу се очекују обилније падавине уз јак до олујни југо. На истоку у првом дијелу дана се уз сунчане периоде очекује мало топлије вријеме, док ће од средине дана киша захватити и ове предјеле.

Минимална температура ваздуха биће од 14 до 23, а максимална од 21 на западу до 30 на истоку, а у вишим предјелима од 18 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана