У петак нови скуп "Граница постоји"

ГС
У петак нови скуп "Граница постоји"

БАЊАЛУКА - У Рибнику ће у петак, 15. септембра, бити одржан скуп "Граница постоји" у знак подршке институцијама Републике Српске, рекао је Срни начелник ове локалне заједнице Небојша Караћ.

Караћ је навео да ће скуп бити одржан на међуентитетској граници у мјесту Велечево од 18.00 часова.

Он је навео да се очекује да ће скупу, осим становника општине Рибник, присуствовати и грађани из околних мјеста.

Скупови подршке претходно су одржани на граници са Федерацијом БиХ у Источном Сарајеву, код Добоја, у општини Лопаре на магистралном путу између Прибоја и Тузле, затим у Невесињу, Копривни код Оштре Луке, те Лукама код Власенице.

Са скупова под мотом "Граница постоји" који су почели 1. септембра грађани су поручили да у БиХ неће одлучивати неизабрани странци нити правосудна инквизиција, већ демократски изабрани представници народа.

Грађани Српске одлучили су се на овакав потез након што им је МУП Кантона Сарајево забранио да се окупе испред правосудних институција у Сарајаву, да би тамо изразили незадовољство због подизања оптужнице против предсједника Републике Милорада Додика и директора "Службеног гласника" Српске Милоша Лукића.

Суд БиХ је у понедјељак, 11. септембра, потврдио оптужницу Тужилаштва БиХ против Додика и Лукића.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу 11. августа и послало Суду БиХ на потврђивање, а Суд је 18. августа вратио на дораду. У међувремену, Суд је одбио захтјев Додика за изузеће судије Јасмине Ћосић Дедовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана