У петак комеморација новинару Душка Тепшићу убијеном 1992. године код Шамца

Срна
У петак комеморација новинару Душка Тепшићу убијеном 1992. године код Шамца

ШАМАЦ - У Обудовцу код Шамца у петак, 21. јула, биће откривена спомен-плоча и организована комеморација новинару Душку Тепшићу који је погинуо на радном задатку у хрватском ракетном нападу на коридор 22. новембра 1992. године. Светозар Данчуо, Тепшићев радни колега и новинар, рекао је Срни да ће комеморација бити одржана у 15.00 часова на мјесту гдје је Тепшић убијен.

"О његовом прерано прекинутом животу говориће колеге из Српског Радија Петрова Гора из Вргинмоста у којем је Тепшић био новинар и водитељ, као и представници удружења новинара и завичајних удружења из Србије и Српске", рекао Данчуо.

Према његовим ријечима, спомен-плоча Тепшићу постављена је у јуну у оквиру Спомен-комплекса у Обудовцу, а пројекат су финансијски помогли Крајишко удружење "Прело" из Чикага и Српско друштво "Кордун" из Торонта.

Новинар Душан Тепшић имао је 30 година када је погинуо 1992. године и сахрањен је у породичној гробници у Вргинмосту.

"Био је новинар Српског радија Петрова Гора из Вргинмоста, а од 1991. године ратни репортер и дописник Телевизије Београд са Кордуна и Баније", подсјетио је Данчуо и додао да се бавио и народном музиком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана