У олуји у Бијељини повријеђене 23 особе, двије задржане у болници

Срна
У олуји у Бијељини повријеђене 23 особе, двије задржане у болници

БИЈЕЉИНА - У олујном невремену у Бијељини повријеђене су 23 особе, од којих су двије због тежине повреда задржане на лијечењу у бијељинској Болници "Свети врачеви", рекао је новинарима дежурни љекар Милан Тодоровић.

-Хоспитализован је мушкарац средовјечне доби са преломом ребара и старија жена са повредама главе која је на додатној дијагностици - навео је Тодоровић.

Према његовим ријечима, остали пацијенти су збринути и враћени на кућно лијечење.

Тодоровић је рекао да је у невремену које је синоћ захватило Бијељину било оштећења и на објектима Болнице, дигао се кров са двије старе зграде у болничком кругу, од којих је једна дневна болница за онкологију.

- Петоро људи затражило је медицинску помоћ у Служби добојске Хитне помоћи због лакших тјелесних повреда задобијених током невремена - рекао је директор Дома здравља Владимир Марковић.

Јако невријеме праћено ситним ледом, кишом, вјетром и грмљавином захватило је јуче око 18.30 часова Добој.

Због оштећења 10 далековода без струје су три мјесне заједнице Кожухе, Цвртковци и дио Бољанића, а санирање квара очекује се током поднева.

Замјеник градоначелника Добоја Славко Ковачевић рекао је новинарима да је на градском подручју оборено осам стабала и да је једно пало на возило у покрету и Улици цара Душана, али да том приликом није било повријеђених особа.

Он је навео да је од представника Цивилне заштите обавијештен да није причињена штета на путној инфраструктури и пољопривредним усјевима и да су сва оборена стабла и гране уклониле надлежне службе које су одмах реаговале.

Ковачевић је изразио задовољство што током синоћњег невремена није било оштећења стамбених и привредних објеката и што, осим поломљених грана, нема веће материјалне штете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана