У Новом Селу шесточасовна обустава саобраћаја

Срна
У Новом Селу шесточасовна обустава саобраћаја

БАЊАЛУКА - На дионици регионалног пута Шипово-Купрес у Новом Селу, због минирања стијена планирана је потпуна обустава саобраћаја која ће трајати шест часова, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.


Саобраћај ће на овој дионици бити потпуно обустављен од 10.00 до 16.00 часова.

Сутра и прекосутра од 8.00 до 18.00 часова саобраћај ће бити обустављен на регионалном путу Језеро-Шипово, због санације, а возила ће се преусмјеравати на путни правац Шипово-Герзово-Бараћи-Мркоњић Град.

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се одвија редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могућ је одрон земље и камења на коловоз.

У котлинама и дуж ријечних токова мјестимично је смањена видљивост због магле.

Измијењен је режим вожње и постављена је привремена саобраћајна сигнализација због радова на путевима Шипово-Ново Село, Драксенић-Врбашка, Козарска Дубица-Драксенић-Јасеновац, Брчко-Бијељина у рејону Гредица и Сандића, Бањалука /Рударска/-Стари Мајдан, Добро Поље–Јажићи–Грајсољци, Градишка-Нова Топола, Црквина-Модрича 1, Шешлије-Јоховац .

Због извођења деминерских радова до 15.00 часова повремено се обуставља саобраћај на путевима Брод на Дрини-Шћепан Поље у граничног прелаза “Хум”, Тедин Хан-Криж, Котор Варош-Ободник, Језеро-Шипово, у мјестима Војковићи и Клакар Доњи, на путу Дервента-Подновље у мјесту Горњи Божинци.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова у тунелу “Каловита брда” на магистралном путу Љубогошта-Пале, тунелу “Чељиговићи” на путу Лапишница-Љубогошта, у тунелу “Угар” на путу Црна Ријека-Угар.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен, а на дионици регионалног пута Мраковица-Подградци је због клизишта обустављен.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Кретање вангабаритног терета планирано је на путним правцима Станић Ријека-граница Каруше до 23. октобра, Цапарде-Гранични прелаз Каракај до 24. октобра и Станић Ријека-Дервента до 25. октобра. Возачи треба да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Забрањен је саобраћај за теретна возила за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље због оштећења коловоза, на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље за возила чија маса прелази 16 тона, а за теретна возила преко 30 тона, на надвожњаку 238 на дионици магистралног пута Клашнице два- Шарговац у мјесту Трн јер нема дозвољену носивост за реална саобраћајна динамичка оптерећења.

У ФБиХ се изводе радови на ауто-путу А-1, на дионицама Какањ-Високо /мост у насељу Добриње/ и Сарајево сјевер-Подлугови, гдје се саобраћа двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

На путу Тузла-Калесија, због радова у тунелу “Чакловићи” саобраћај се обуставља од 22.00 до 6.00 часова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела, а теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Због извођења санационих радова спорије се саобраћа на путним правцима Коњиц-Јабланица у тунелу “Црнаја”, Доњи Вакуф-Јајце, Топчић Поље-Жепче, Груде-Љубушки, Ливно-Шуица, Хутово-Столац.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања. Гранични прелаз Козарска Дубица отворен је за међународни путнички саобраћај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана