У Новом Граду бесплатна контрола техничке исправности возила

Срна
У Новом Граду бесплатна контрола техничке исправности возила

НОВИ ГРАД - У оквиру републичке превентивне кампање "Безбједна вожња у зимским условима" данас је у Новом Граду реализована акција бесплатне контроле техничке исправности уређаја на моторним возилима и припремљености возила за зимске услове.

Предраг Ликокур из Ауто-мото савеза Републике Српске рекао је да је циљ ове активности контрола возила и њихова припрема за зимску сезону.

"Желимо да укажемо возачима шта је потребно да учине како би себе и своје возило што квалитетније припремили за вожњу у зимским условима да би били што безбједнији учесници у саобраћају", рекао је он.

Према његовим ријечима, обављена је контрола расхладне течности, пнеуматика, свјетлосно-сигналних уређаја, кочионе течности и гасних инсталација уколико их возило посједује.

Секретар Ауто-мото друштва "Уна" Нови Град Слободан Личина истакао је да је ово важна акција с циљем указивања возачима на припремљеност возила за зимске услове.

"Наши суграђани навикли су да у овом периоду спроводимо ову активност те су данас сами долазили на провјеру возила. Након неколико прегледаних возила можемо закључити да постоји одговорност по питању саобраћајних прописа", рекао је Личина.

Кампању спроводи Ауто-мото савез Републике Српске и 48 ауто-мото друштава у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза Републике Српске, Министарством унутрашњих послова, компанијом "Оптима група" и локалним заједницама.

Акција ће се спроводити до 2. децембра у 31 локалној заједници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана