У новогодишњој ноћи слаба киша, на планинама снијег

Срна
У новогодишњој ноћи слаба киша, на планинама снијег

БАЊАЛУКА - У Републици Српској сутра ће бити претежно облачно, док ће увече на сјеверозападу почети слаба киша која ће се у новогодишњој ноћи по јулијанском календару ширити ка централним предјелима и истоку, а на вишим планинама падаће слаб снијег.

Јутро ће бити магловито око ријека и по котлинама на сјеверу и југоистоку, док ће на југу бити претежно ведро, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће бити слаб и промјенљив или сјеверних смјерова.

Минимална температура ваздуха биће од минус три до четири, у вишим предјелима од минус шест степени, а максимална од пет до 10, на југу до 13, у вишим предјелима од један степен Целзијусов.

У суботу, 14. јануара, првог дана Нове године по јулијанском календару у првом дијелу дана биће облачно уз слабу кишу у нижим и снијег у вишим предјелима.

На планинама на истоку доћи ће до мањег пораста сњежног покривача.

Падавине ће се премјештати од запада ка истоку, па ће послије подне бити суво и промјенљиво облачно уз сунчане интервале.

Јутарња температура ваздуха биће од нула до пет степени, у вишим предјелима од минус три, а максимална од четири до девет, на југу до 12, у вишим предјелима од један степен Целзијусов.

Другог дана викенда јутро ће бити умјерено облачно, око ријека и по котлинама понегдје магла. Током дана биће топло уз сунчане периоде и постепено наоблачење са запада, које ће увече и у ноћи прећи у слабу кишу.

Минимална температура ваздуха биће од минус четири до нуле, на југу до четири, у вишим предјелима од минус седам, а дневна од седам до 12, у вишим предјелима и мјестима са маглом од три степена Целзијусова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана