У недјељу традиционални народни сабор “Зубачка убла 2023”

Срна
Foto: Илустрација/Требиње Лајв

ТРЕБИНЈЕ - Народни сабор “Зубачка Убла 2023” одржаће се у недјељу, 6. августа, у Требињу, када ће бити положено цвијеће на споменик војводи Луки Вукаловићу и служен помен устаницима, најављено је из Градске управе.

Из Градске управе су навели да ће на сабору на излетишу зубачка Убла и ове године бити одржано спортско-рекреативно такмичење за ђецу и школарце, које укључује и надметања у природи.

Осим спортских такмичења, која ће бити одржана испред Планинарског дома 'Убла' биће уприличено полагање цвијећа на споменик војводи Луки Вукаловићу и одржан помен устаницима у Цркви Деспота Стефана, навели су из Градске управе Требиње.

Полагање цвијећа на споменик војоводи Вукаловићу и помен устаницима планирано је у 17.00 часова, као и културно-умјетнички програм у којем ће учествовати Ансамбл националних игара “Јован Дучић” из Требиња, гуслари, рецитатори.

У оквиру манифестације, за дјецу у мушкој и женској категорији, биће одржан крос на 800 и 1.000 метара, чији је старт и циљ код Планинарског дома “Убла”.

Такође, предвиђено је и такмичење у спортском пењању на вјештачкој стијени од 10 метара која се налази поред Планинарског дома “Убла”, а из Градске управе напомињу да је обезбијеђена комплетна опрема за пењање.

Такмичење у шаху почеће у 10.00 часова.

Манифестацију организују град Требиње и градска Туристичка организација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана