У недјељу обиљежавање Свјетског дана заштите животне средине

ГС
Foto: Илустрација

МРКОЊИЋ ГРАД- Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију и Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске организују у недјељу, 5. јуна, на излетишту у селу Пецка у општини Мркоњић Града обиљежавање Свјетског дана заштите животне средине.

Циљ обиљежавања је подизање свијести о значају очувања и одрживости животне средине, при чему је кључна улога медија, саопштено је из ресорног министарства.

Овогодишње обиљежавања Свјетског дана заштите животне средине, чији је мото "Само једна Земља", организује се на позив Асоцијације "Гринвејс" (Greenways) Мркоњић Град.

У оквиру манифестације, у Центру за посјетиоце Пецка у 10.30 часова биће одржан састанак, чија ће централна тема бити одрживо управљање заштићеним подручјима, кроз размјену информација окупљених представника институција и заинтересованих страна за стање, могућности и заштиту природе.

Сниматељима и фоторепортерима биће омогућено узимање кадрова и фотографисање на почетку састанка.

У 12.30 часова предвиђена је посјета заштићеном пдручју Споменик природе "Врела Сане", уручење заставе заштићеног подручја и изјаве за медије.

Превоз и ручак обезбијеђени, а полазак аутобуса је у 8.00 часова са Старе аутобуске станице у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 14 беба
Рођено 14 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана