У наредним данима нестабилне временске прилике; Апел становништву на опрез

ГС
У наредним данима нестабилне временске прилике; Апел становништву на опрез

Према најави Републичког хидрометеоролошког завода, наредна два дана у Републици Српској могуће су јаке кише, пљускови са грмљавином, негдје са јаким вјетром.

Нестабилне временске прилике биће изражене посебно на подручју Херцеговине и у сјеверним дијеловима Републике Српске. Надлежни кажу да спремно дочекују временске непогоде, те да за сада нема разлога за већу забринутост.

Нестабилно вријеме, са честим кишама и непогодама, узроковао је циклон са сјевера Атлантика који се крајем мјесеца спустио ка Средоземљу. Циклон Маја, који је похарао земље региона, захватиће наше подручје са мање снаге и интензитета тврде метеоролози.

- Падавине се очекују до уторка и то ће углавном бити слабо до умјерена киша, повремено пљусковипраћени грмљавином али, неће бити јачих непогода нити јачег вјетра. Од уторка нам слиједи стабилније вријеме уз више сунчаних сати - рекла је Александра Вујичић, метеоролог, преноси РТРС.

Због обилних падавина у кратком периоду могуће је изливање бујичних водотока, а иако плавни талас из Словеније преко Хрватске стиже и у Српску, за сада веће опасности нема, истичу у Јавној установи Воде Српске.

Становништво и надлежне, ипак позивају на опрез.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана