У Mozzartу даривање траје цијеле године: донирали пола милиона заједници

Mozzart
Foto: Mozzart

Празнично вријеме је вријеме даривања, али у компанији Mozzart дијеле дарове током цијеле године. Спорт, култура, умјетност, образовање, екологија, хуманитарна удружења, стипендирање, здравство, родна равноправност само су неке од области кроз које је њихова помоћ стигла на бројне адресе широм БиХ. Од почетка 2022. у друштвено одговорне сврхе донирали су више од пола милиона марака и тиме доказали колико им је стало до наше земље!

 Регионални лидер у приређивању игара на срећу посебно је препознатљив по пружању велике подршке свим врстама спортова. Тако су кроз многобројне донације и спонзорства клубова, подржали стотине спортиста широм наше земље. Фудбал, кошарка, рукомет, одбојка, пливање, хокеј на леду, параглајдинг, бициклизам, борилачки спортови, планинарење само су неки спортова које су подржали кроз новчане и донације опреме, те бројна спонзорства.

Једно од највећих ове године склопили су са ФК Сарајево чиме су дали снажан вјетар у леђа бордо екипи.

За спортске клубове навијали су и ове године кроз традиционалну акцију „Нови дресови за нове шампионе" којом су обрадовали више од 40 спортских колектива широм БиХ.

Бројни спортисти, а посебно они најмлађи, и ове године вриједно су тренирали у спортским камповима и на академијама. Mozzart је био уз њих на Рукометном кампу Младен Бојиновић Дуги у Требињу, Рукометном кампу „Јахорина 2022", те асистирао перспективним голманима чувене Академије Асмир Беговић на камповима широм БиХ.

А таленти се крију у бројним сегментима бх. друштва. Због тога су у компанији Mozzart недавно покренули кампању „Стипендирање талената". Кроз овај пројекат пружају подршку кроз мјесечно стипендирање надареним младим људима ради усавршавања у различитим областима – од умјетности, културе, преко математике и економије, све до спорта...

У Mozzartу ни ове године нису изостала улагања у културу, умјетност, науку и образовање. Тако су, другу годину заредом, били спонзор Театар феста „Петар Кочић" у Народном позоришту Републике Српске. Талентоване филмаше подржали су спонзорисањем чувеног Сарајево филм фестивала који је привукао велику пажњу свјетске јавности.

Основце из више школа су обрадовали донацијама књига за лектиру. На адресу Пољопривредног факултета Универзитета у Бањалуци послали су нови флорометар, а у Гимназију у Прњавору телевизоре за унапређење наставе. Младу иноваторку Катарину Поњавић из Сарајева подржали су донацијом средстава за наставак научно-истраживачког рада.

Посебан акценат ове године у Mozzartу су ставили на борбу за родну равноправност. Кроз акцију „Стоп насиљу на женама у БИХ" уручили су робне и новчане донације Сигурним кућама у Мостару, Бијељини, Тузли, Модричи и Бихаћу…

Важност ове племените мисије препознала су велика спортска имена која су стала уз Mozzart у овој кампањи. Подршку заустављању насиља над женама у нашој земљи дали су прослављени фудбалер Един Џеко и његова супруга, предузетница Амра, свјетски познати рукометаш Младен Бојиновић, те некадашњи НБА ас Мирза Телетовић. Њима су се придружиле и екипе СФК 2000 и ФК Сарајево, ФК Жељезничар ФК Леотар, ХШК Зрињски, те ветерани ФК Борац и ФК Сарајево, а сви су, у знак солидарности, носили мајице са истом поруком.

Mozzart је и ове године на терену оставио „Срце за дјецу". Малишане су бодрили куповином мајица Удружења "Срце за дјецу обољелу од рака" и подршком трке "Златни круг" која је, у оквиру "Златног септембра", Међународног мјесеца подизања свијести о дјечјем раку, одржана у Високом.

Укључили су се и у борбу за оздрављење наших суграђана. Тако су уплатили донације за трансплантацију бубрега Адису Ахмићу из Високог, малом Алекси Васићу из Зворника за борбу са дијабетесом, те дјечаку Давуду Дервишевићу из Бихаћа за наставак лијечења.

Хуманост су и ове године показивали кроз традиционалну акцију „Хуманитарни тикет у подне". Уз помоћ племенитих кладилаца, донације су упутили на адресе више од 40 удружења грађана широм наше земље.

Регионални лидер у приређивању игара на срећу ни ове године није заборавио на околиш. Кроз велику еколошку акцију "Реззиклирај", широм БиХ, дали су допринос очувању животне средине. У пет градова организовали су прикупљање ПЕТ амбалаже, дијелили платнене цегере и цвијеће, а на 60 локација широм наше земље поставили су еко боксове. Организовали су и наградно такмичење за најбољи "уради сам" пројекат на тему рециклаже материјала на којем су побиједили ђаци из ОШ Кисељак који су освојили вриједну награду. Новац од продаје прикупљене пластичне амбалаже донирали су Еколошком удружењу „Еко пут" из Бијељине.

Од дана оснивања компанија Mozzart опредијељена је да улаже у заједницу у којој послује кроз бројне друштвено одговорне акције. За њих не постоје границе када је у питању помоћ грађанима широм Босне и Херцеговине јер у игри на хуманост сви побјеђујемо.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана