У Модричи проглашено стање приправности првог степена

Срна
Foto: Илустрација

МОДРИЧА - Општински штаб за ванредне ситуације у Модричи прогласио је данас стање приправности првог степена ради координације на терену, али грађани немају разлога за забринутост, рекао је замјеник команданта Штаба Младен Милотић.

Милотић је рекао да ситуација тренутно добра и да су у Модричи проведене све активности и превентивне мјере заштите од најављених временских неприлика.

Руководилац Цивилне заштите Модрича Жељко Терзић рекао је да су у стање приправности стављене јединице цивилне заштите за асанацију терена, Ронилачки клуб "Видра" и Ватрогасно-спасилачка јединица Модрича, која уз људство располаже и са 12 пумпи за воду.

"Цивилна заштита располаже са 4.000 врећа за пијесак које ће, у случају потребе, бити обезбијеђене на критичним мјестима" рекао је Терзић.

Терзић је навео да је током дана водостај ријеке Босне био у минусу 40 центиметара, као и да није забиљежен раст нивоа вода у локалним водотоцима.

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење да се од данас до петка, 20. јануара, очекују обилне падавине, на југу и обилније.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана