У Лакташима се одржава први фестивал домаћих ракија

ГС
У Лакташима се одржава први фестивал домаћих ракија

ЛАКТАШИ - Лакташи ће у петак, 11. октобра 2024. године, бити домаћин првог фестивала домаћих ракија под називом „Ракије Српске“, који ће окупити више од 40 излагача из цијеле Републике Српске.

Фестивал ће бити одржан у Спортској дворани у Лакташима, с почетком у 17:00 часова, а посјетиоци ће имати прилику да бесплатно дегустирају и уживају у врхунским, аутентичним ракијама из наше регије.

Овај јединствени догађај нуди прилику свим љубитељима ракије да открију разноврсне окусе и мирисе традиционалних домаћих производа, као и да се упознају с процесима производње који су преношени с генерације на генерацију.

Излагачи ће представити своје најбоље сорте ракија, укључујући шљивовице, вилјамовке, дунјеваче и друге специјалитете, које су већ освојиле многе награде на домаћим и међународним сајмовима.

- Не пропустите ову јединствену прилику да уживате у врхунским домаћим ракијама и подржите наше произвођаче, поручили су из Подручне привредне коморе Бања Лука.

Фестивал „Ракије Српске“ има за циљ да подржи и промовише домаћу производњу, али и да повеже произвођаче са потенцијалним купцима и љубитељима ракије, пише SeeSrpska.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана