У Лакташима отворена спортска дворана вриједна 2,4 милиона КМ ФОТО

ГС
Foto: Дражан Оскар Подеровић

ЛАКТАШИ - Мултифункционална спортска дворана отворена је данас у Јакуповцима код Лакташа.

Дворану су поводом Дана града Лакташи отворили предсједник Републике Српске Милорад Додик, градоначелник Лакташа Мирослав Бојић и генерални конзул Србије у Бањалуци Милош Вујић.

Изградња спортске дворане је заједнички пројекат влада Српске и Србије и Града Лакташи, вриједан 2,4 милиона КМ.

Дворана површине 1.635 метара квадратних располаже са 450 мјеста и предвиђена је за све дворанске спортове.

 

Додик je изјавио је да новоотворена дворана у Јакуповцима код Лакташа показује да Српска улаже у развој будући да је овдје инвестирано 2,4 милиона КМ.

Додик је рекао да је изградњом дворане у склопу основне школе ријешен дугогодишњи проблем мјештана, подсјетивши да су почетком ове школске године у Лакташима уписана три одјељења првачића што говори о перспективи овог града.

Он је захвалио Влади Србије за подршку јер је финансијски подржала пројекат изградње дворане, истакашви да она остаје младима који се припремају да се баве споротом.

Генерални конзул Србије у Бањалуци Милош Вујић изразио је задовољство што је данас овдје, наводећи да је дворана изграђена за ђаке, али и мјештане Лакташа.

"Овај пројекат је само један дио подршке када су у питању инфраструктурни пројекти у Републици Српској", рекао је Вујић новинарима.

Министар породице, омладине и спорта Селма Чабрић изразила је наду да ће ова дворана увијек бити пуна ђака и рекреативаца и да ће одавде увијек излазити добри резултати.

 

Градоначелник Лакташа Мирослав Бојић рекао је да је ово велики инфраструктурни пројекат који се оставља будућим нараштајима, да је од значаја и за ђаке, наставни кадар, али и спортске клубове.

"У протеклих десет година формирано је више од 20 спортских колектива који ће користити дворану", рекао је Бојић и захвалио владама Српске и Србије.

Мултифункционалну дворану су поводом Дана града Лакташи данас отворили предсједник Републике Српске Милорад Додик, градоначелник Лакташа Мирослав Бојић и генерални конзул Србије у Бањалуци Милош Вујић.

Дворана површине 1.635 метара квадратних располаже са 450 мјеста и предвиђена је за све дворанске спортове. У Дому културе у Лакташима вечерас би требало да буде одржана свечана академија поводом Дана града.

Лакташи обиљежавају 23. април у знак сјећања на Дан ослобођења у Другом свјетском рату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана