У Козинцима одузета већа количина петарди

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Полиција из Градишке одузела је већу количину петарди које је пронашла у трговинској радњи у градишком мјесту Козинци.

У трговинској радњи у приватном власништву пронађено је и одузето 9.720 комада петарди другог разреда и 160 комада петарди трећег разреда, које је власник незаконито продавао, саопштено је из Полицијске управе Градишка. О свему је обавијештен дежурни судија Основног суда Градишка који је наложио да се по комплетирању предмета против власника трговинске радње М.Ж. из Градишке поднесе захтјев за покретање прекршајног поступка. Притехничка средства пронађена су у акцији "Петарде нису играчке", коју организује МУП Републике Српске.

Полицијска управа Градишка, како су навели, наставиће са провођењем ове акције у оквиру које ће предузимати низ превентивних и репресивних активности с циљем спречавања недозвољене употребе пиротехничких средстава и упознавање са опасностима које могу проистећи из њихове неправилне употребе. Грађане су позвали да новогодишње и божићне празнике прославе на миран и достојанствен начин и да не користе пиротехничка средства на мјестима гдје се окупља већи број грађана, као ни у затвореним просторијама.

Посебну пажњу скрећу родитељима да дјецу упознају са могућим посљедицама нестручне употребе пиротехнике, односно да "петарде нису играчке". Родитељи, односно старатељи сносе одговорност за поступке малољетника, напомињу из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана