У Коњицу четврти дан траје борба против пожара, затражена помоћ хрватских канадера

Срна
Foto: Анадолија

КОЊИЦ, САРАЈЕВО - Борба са ватреном стихијом на подручју Коњица траје четврти дан, а ватрогасним екипама у гашењу пожара који је захватио површину од око 60 хектара помажу и два хеликоптера Оружаних снага БиХ.

Како је казао помоћник градоначелника у служби за цивилну заштиту и ватрогаство Града Коњица Хусеин Хоџић стање на терену је веома лоше.

-Све је пуно дима и пепела, слабо се види. Опожарено је око 60 хектара површине и стање је јако тешко, на терен су све ватрогасне екипе, а јутрос нешто иза седам часова су нам поновно у помоћ стигла два хеликоптера Оружаних снага БиХ и помажу у гашењу пожара - каже Хоџић за  портал Кликс.

Подсјећа да је пожар избио у петак и да су с ватром на подручју Коњица ватрогасци боре већ четврти дан и да су настале огромне штете, а због пожара који су захватили Херцеговину упућен је и захтјев за међународну помоћ.

Савјет министара затражио је данас од надлежних органа Хрватске помоћ у виду слања летјелица (канадера) са посадом, коју ће примити органи цивилне заштите у БиХ.

Ову хитну одлуку Савјет министара донио је како би се помогло становништву на подручју општина Читлук, Чапљина и Коњиц, гдје је због неприступачног терена отежано гашење великих пожара.

Одлука о тражењу међународне помоћи за заштиту и спасавање у гашењу пожара у БиХ донесена је једногласно, на приједлог Министарства безбједности, на ванредној телефонској сједници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана