У Коњевић Пољу Јадар пробио насип; Становништво није угрожено

Г.С.
У Коњевић Пољу Јадар пробио насип; Становништво није угрожено

МИЛИЋИ - Ријека Јадар пробила је насип у Коњевић Пољу, поплављено је приобално подручје, док је људство са машинама упућено на терен и раде на санацији штете, а становништво и стамбени објекти нису угрожени, наведено је у извјештају Републичке управе цивилне заштите.

Обилније кишне падавине забиљежене су на територијама локалних заједница Шипово, Језеро и Кнежево, што је на територији Шипова изазвало оштећења на више локалних путева, а било је пријава о штети у оквиру домаћинстава.

На подручју Милића примјећен је пораст бујичних водотока и дошло је до малог изливања на локалним путевима, али саобраћај и кретање нису онемогућени и нема угроженог становништва, ни стамбених објеката.

Киша и даље пада у општини Лопаре, што ствара могућност појаве клизишта, наводе из Цивилне заштите и додају да се на подручју ове општине ради на санацији локалних путева који су били поплављени. Одлука о ванредној ситуацији на подручју ове општине и даље је на снази.

На подручју општине Шековићи примјећен је пораст локалних водотока и очекује се даљи раст водостаја и појаве клизишта. Нема угроженог становништва, ни стамбених објеката.

Локални путни правци према селима Доња Крћина-Горња Крћина, Доња Крћина–Тавна на подручју Угљевика и даље нису у функцији, али је омогућен алтернативни прилаз путним правцем Горња Крћина–Баре–Горња Пилица–магистрални пут М14.1.

Водостаји бујичних водотока Јање, Гњице, Лукавца, Модран и Тавне на подручју Бијељине су у својим коритима, а данас се наставља уређење путне инфраструктуре и уређење корита бујичних водотока у мјесним заједницама, које су захватиле бујичне поплаве у претходним данима.

Водостај ријеке Саве на подручју Семберије је у благом опадњу, а измјерена вриједност на водомјерној станици Јамена је испод редовне коте одбране од поплава, док је водостај ријеке Дрине у стагнацији, са тенденцијом благог пораста.

Из Републичке упрве додају да ће екипе цивилне заштите пратити стање на терену и обилазити потенцијално угрожених подручја, а по потреби предузимаће мјере из Плана заштите и спасавања од поплава.

На подручју Зворника, Добоја, Требиња, Билеће, Невесиња, Гацка, Сокоца, Осмака и Власенице стање је редовно, преноси РТРС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана