У источним дијеловима клизав коловоз, а у вишим магла смањује видљивост

Срна
У источним дијеловима клизав коловоз, а у вишим магла смањује видљивост

БИЈЕЉИНА - Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија несметано, у источним дијеловима Српске коловози су мокри и клизави, а у вишим предјелима и у котлинама магла мјестимично смањује видљивост, те из Ауто-мото савеза Српске (АМС) возачима савјетују опрезну вожњу прилагођену стању на путу.

Ради уклањања објекта и санације клизишта на регионалном путу Добој-Прњавор-Србац, дионица Србац-Горња Вијака један, у Улици Владе Винчића долазиће до привремене обуставе саобраћаја сваким радним даном и суботом од седам до 17 часова, до 8. маја.

Саобраћај се због санације клизишта на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном траком, а измјене су и на путу Рудице-Нови Град гдје је у току изградња бициклистичке и пјешачке стазе.

На регионалном путу Стари Угљевик-Главичице (рејон Глиња) изводе се радови на санацији клизишта, па ће се саобраћај одвијати наизмјенично, једном саобраћајном траком.

Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измјењен је режим у одвијању саобраћаја, као и због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

На дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње (дионица Подврсник-Љубиње) у току су радови на реконструкцији пута, те се саобраћај одвија наизмјеничним пропуштањем возила.

Измјене су и на дионици магистралног пута Брод на Дрини два-Врба у тунелу Чемерно због радова, а због активног клизишта саобраћај се одвија успорено на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица на улазу у Орахову.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац.

Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два, а измјене су и у одвијању саобраћаја на регионалним путевима Разбој-Руданка и Развој-Тедин Хан.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Саобраћај се одвија једном саобраћајном траком на регионалном путу Укрина-Горња Вијака због активираних клизишта.

Због деминирања терена на регионалном путу Подновље-Поље, код деминерског градилишта “МСП Горњи Божинци”, долазиће до провремене обуставе саобраћаја сваким радним даном од осам до 15 часова до 14. јула, а на дионици магистралог пута Котор Варош-Митровићи у мјесту Вишевице до 12. маја.

У Бањалуци због извођења радова на реконструкцији Улице Олимпијских побједника и раскрснице са Гундулићевом, од суботе, 15. априла, биће обустављен саобраћај у улицама Олимпијских побједника (на дијелу од Улице Булевар српске војске до Трга Републике Српске 8) и у Гундулићевој (од раскрснице Олимпијских побједника до Гундулићеве 106).

Долазиће до обуставе саобраћаја за сва возила у Бањалуци у Улици краља Александра Првог Карађорђевића на мосту преко Широке ријеке у Раковцу према Мотикама, због уклањања старог и изградње новог моста, као и измјене режима саобраћаја на дијелу од гаража “Павловић турс-а” до раскрснице са Љевчанском улицом.

У ФБиХ се спорије због радова током дана саобраћа на магистралним путевима Јабланица-Мостар (у Доњој Јабланици) и Семизовац-Олово (Чевљановићи-Нишићи), затим на улазу у Столац из смјера Мостара, као и на скретању за Ораховицу на подручју Коњица, те на раскрсници Горња Калесија-Сапна.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ на граничним прелазима Градишка и Велика Кладуша, док на осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана