У Херцеговину стигао тим за процјену штете, оштећено стотине објеката

Срна
Један од разрушених објеката у Берковићима
Foto: Општина Берковићи | Један од разрушених објеката у Берковићима

ЉУБИЊЕ, БЕРКОВИЋИ- Стручни тим Републичке дирекције за обнову и градњу стигао је данас у Љубиње и Берковиће да би процијенио штету од земљотреса у тим општинама у којима је пријављено више од 250 оштећених објеката, а у Билећи је стигло 120 захтјева за процјену штете, речено је Срни у тим локалним управама.

Начелник општине Љубиње Стево Драпић рекао је Срни да је до сада 85 физичких лица пријавило штету на објектима, као и да су оштећени бројни јавни објекти.

"Осим зграде општине и Дома здравља, оштећене су зграде обје школе, спортске дворане, Пореске управе и други. Сваки дан се тај број повећава", навео је Драпић.

Он је додао да је стручни тим Републичке дирекције за обнову и градњу данас стигао, а наредних дана ће бити познатије размјере штете коју је направио земљотрес.

"Град Источно Сарајево уплатио је новчану помоћ Љубињу у износу од 10.000 КМ", рекао је Драпић.

Начелник општине Берковићи Ненад Абрамовић рекао је Срни да је у општини Берковићи до сада пријављено 179 објеката за процјену штете од земљотреса.

"Финансијску помоћ од 10.000 КМ најавио је град Источно Сарајево, а помоћ је најавио и град Бањалука", истакао је Абрамовић.

Начелник општине Билећа Веселин Вујовић рекао је Срни да је у тој општини до сада пријављено више од 120 захтјева за процјену штете настале од земљотреса, а очекује се да ће у наредним данима бити још пријава.

Он је истакао да Билећи за сада ниједна општина није уплатила новчану помоћ за санирање штете од земљотреса.

Савез општина и градова Републике Српске позвао је раније данас све јединице локалне самоуправе у Српској да буду солидарне и пруже помоћ херцеговачким општинама у санацији штете проузроковане земљотресом прошле седмице, посебно јер се ради о неразвијеним општинама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана