У еколошкој акцији Прњаворчани прикупили четири тоне отпада

А.Ј.Р
Foto: Твк3

ПРЊАВОР – Упркос киши и ниским температурама активисти Удружења грађана „Лавово брдо” из Прњавора организовали су данас чишћење дионице регионалног пута Челинац – Прњавор на локалитету Рељевац прикупивши том приликом око четири тоне разног отпада.

Двадесетак мјештана из Шаринаца, Бранешаца и Доњих Вијачана очистило је око пет километара поменуте дионице а овом еколошком акцијом ти вриједни људи послати су поруку суграђанима да чувају своју околину.

Члан Удружења ”Лавово брдо” Божидар Дерајић рекао је да су својим малим доприносом, а поводом Дана планете земље, настојали да доведу у пристојно стање природу која их окружује.

- Еколошка свијест код људи је на ниском нивуо, а ми смо се данас потрудили да очистимо овај пут и киша нас није омела у томе. Желимо да овај начин да пробудимо свијест код људи да чувају своју околину. Упутио би апел људима да отпад одвуку до контејнера и канте а не да га бацају поред пута. Само тако можемо побиједити у борби за очување наше природе - рекао је Дерајић.

Додао је да су отпад прикупљали на двије локације ради лакшег комуналног одвоза.

- Једну већу количину оставили смо на првој тачки која припада територији општине Прњавор док смо другу оставили на локацији која припада територији општине Челинац. Иако дјелује да ми раздвајамо отпад на прњаворско и челиначко нама то није циљ јер нама смета отпад без обзира у ком дијелу било – казао је Дерајић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана