У Добоју служен парастос за све који су живот дали за Српску

Срна
У Добоју служен парастос за све који су живот дали за Српску

ДОБОЈ - У Добоју је данас пред спомеником најмлађем погинулом борцу Војске Републике Српске Споменку Гостићу служен парастос за све који су дали живот за одбрану Српске.

Споменик најмлађем српском борцу налази се у порти Саборног спомен-храма Рођења Пресвете Богородице, који данас обиљежава крсну славу - Малу Госпојину. Старјешина Саборног спомен-храма Рођења Пресвете Богородице протојереј-ставрофор Душко Недић изразио је задовољство великим бројем вјерника који присуствују данашњем обиљежавању.

"Служимо парастос и молитвено се сјећамо свих оних који животе положише бранећи вјеру и отаџбину нашу", изјавио је Срни Недић. Прије парастоса, улицама Добоја прошла је литија, а кумство храма за наредну годину преузеле су сестре Цвијета Божић и Дуја Трипић.

У оквиру прославе Мале Госпојине, синоћ је у Саборном спомен-храму Рођења Пресвете Богородице одржана свечана академија хуманитарног карактера за помоћ дјеци са Косова и Метохије. Академију су организовали Управа добојског храма и хуманитарна организације "Сви за Космет".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана