У Добој уложено више од пет милиона КМ

Срна
У Добој уложено више од пет милиона КМ

ДОБОЈ- У завршној фази је обнова објекта вртића "Мајке Југовић" у Добоју, за коју Фонд за заштиту животне средине и енергетске ефикасности Републике Српске обезбиједио 120.000 КМ, изјавио је директор Фонда Срђан Тодоровић.

Тодоровић је након данашњег састанка са градоначелником Борисом Јетинићем рекао новинарима да је Фонд до сада посредством пројеката које је финансирао или суфинансирао на подручју Добоја обезбиједио више од 5.000.000 КМ, у највећем дијелу за пројекте енергетске обнове јавних објеката.

Он је истакао да је постигнут договор да се заједнички уђе у реализацију пројекта побољшања водоснадбијевања у мјесној заједници Бољанић, те продужење крака према подручју Опсина и Кладара.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић захвалио је Фонду што је са 120.000 КМ подржао санирање спрата вртића у Карађорђевој улици у оквиру пројекта Побољшање енергетске ефикасности, те што је подржао рјешавање водоснадбијевања у добојском насељу Бољанић, за чију је реализацију у поступку тендерска процедура.

Он је навео да је са Фондом договорено и проширење водоводне мреже у насељима Буковица Велика, Лужани, Трњачани, Чивчије, Опсине и Кладари, укупне пројектне вриједности од 500.000 КМ, коју ће у подједнаком износу суфинандирати Град и Фонд.

Директор вртића "Мајке Југовић" Анђелка Кузмић рекла је да су сви објекти ове установе санирани послије мајских поплава из 2014. године, изузев објекта у Карађорђевој улици, у којем је потребна реконструкција мокрог чвора, расвјете и гријања, а што ће се ријешавати у текућој години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана