У четвртак почиње са радом уређај за сигнализацију на прелазу "Црквина"

Срна
У четвртак почиње са радом уређај за сигнализацију на прелазу "Црквина"

ДОБОЈ - Електронски сигнално-сигурносни уређај на пружном прелазу "Црквина", између станица Шамац и Модрича, биће пуштен у четвртак, 16. фебруара, након што је прошао пробни рад од 30 дана, најављено је из "Жељезница Републике Српске".

 Завршена су сва неопходна испитивања функционалности реконструисаног и надограђеног система осигурања овог прелаза обезбијеђеног свјетлосно-звучном сигнализацијом и видео-надзором, наводи се у саопштењу.

Пуштањем у редован рад уређаја електронског осигурања на прелазу "Црквина" укида се лагана вожња возова и на снагу поново ступају редовне брзине саобраћања возова преко пружних прелаза од 50 километара на час.

Из "Жељезница" наводе да је новац за осигурање пружног прелаза у Шамцу обезбијеђен из властитих средстава овог предузећа. Овај систем осигурања пружног прелаза биће пуштен у четвртак у 12.00 часова. У претходних десетак година "Жељезнице Српске" су у подизање нивоа безбједности и осигурање пружних прелаза укупно уложиле нешто више од 4.000.000 КМ.

Из овог предузећа апелују да сви учесници у друмском саобраћају на пружном прелазу поштују саобраћајну сигнализацију, зауставе се и безбједно, не угрожавајући личну, али и општу безбједност, наставе вожњу.

Из "Жељезница" наглашавају да је подизање већег нивоа безбједности на пружним прелазима циљ континуираних планираних активности "Жељезница" који се реализује у складу са финансијским могућностима. "С циљем повећања нивоа безбједности на путним прелазима, неопходна је и већа ангажованост и сарадња, како локалних заједница кроз које пролази пруга на подручју Републике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана