У Челинцу постхумно одликована два погинула борца

Srna
Foto: Srna

ЧЕЛИНАЦ- У Челинцу су данас уручена одликовања породицама два погинула борца из челиначког краја, које је предсједник Републике Српске постхумно одликовао "Медаљом заслуга за народ".

 

Постхумно су одликовани Павле Греб и Предраг Лујић, а одликовања породицама је у име предсједника Републике Српске уручио начелник општине Владо Глигорић.

Глигорић је истакао да се мора његовати традиција сјећања на пале борце који су стварали Републику Српску и преносити је на будућа покољења.

"За стварање Републике Српске и слободу српског народа живот је дало 220 бораца са подручја општине Челинац и то нас обавезује да не смијемо заборавити њихов огроман допринос одбрани слободе и својих огњишта", поручио је Глигорић.

Он је навео да локална заједница у сарадњи са ресорним министарством и Општинском борачком организацијом води рачуна о борачкој популацији.

У периоду од 2012. године до данас на иницијативу Борачке организације Републике Српске и Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила одликовано је око 2.145 погинулих бораца Војске Републике Српске. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана