У Борогову одржана “Бирчанска јагњијада” и џипијада

Срна
Foto: Милорад Додик.нет

ОСМАЦИ - У мјесту Борогово у општини Осмаци данас је одржана манифестација “Бирчанска јагњијада” на којој је учествовало 105 екипа из Републике Српске и Србије.

У оквиру ове манифестације, којој су присуствовали предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијер Радован Вишковић, одржана је и џипијада на којој је учествовало двадесетак возила из Осмака, Зворника и оближњих општина.

Начелник општине Осмаци Радан Сарић рекао је Срни да су у оквиру тродневне манифестације одржани различити културни и спортски садржаји.

“Посебно ме са туристичког аспекта радује што има много екипа из Србије, а није мали број оних који су из ових крајева одселили у нека друга мјеста, па је јагњијада за њих разлог да посјете родно мјесто и породично се друже”, рекао је Сарић.

Према његовим ријечима, у мјесту Борогово се гради црква посвећена руском светитељу Сергију Радоњешком чији су темељи већ изграђени.

“Станко Загорац и Ристо Цванић из овог краја издвојили су око 150.000 евра за изградњу цркве брвнаре у руском стилу, чије се постављање очекује до краја године”, рекао је Сарић.

Он је истакао да ће захваљујући њиховим донацијама овај пројекат бити завршен, чиме ће бити створени додатни услови за организовање сеоског туризма на простору Борогова и Осмака.

Сарић је захвалио Загорцу и Цванићу што су преузели на себе да у цијелости реализују овај пројекат.

Општина Осмаци, која је организатор манифестације, подијелила је награде и медаље екипама у спремању најбољег печења, бројности екипа и другим детаљима према пропозицијама ове манифестације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана