У болницама у Српској од короне се лијече 43 пацијента, троје на респиратору

Г.С.
У болницама у Српској од короне се лијече 43 пацијента, троје на респиратору

БАЊАЛУКА - У болницама у Републици Српској тренутно се лијече 43 ковид пацијента, а на респираторима је троје обољелих.

Према подацима Института за јавно здравство РС, у Универзитетском клиничком центру Српске хоспитализовано је 11, а у осталим болницама 33 заражена короном. У УКЦ РС на респиратору је двоје, а у Болниц „Свети апостол Лука” у Добоју један обољели.

И стручњаци истичу да смо у периоду повољне епидемиолошке ситуације, што потврђују бројке о новозараженима, хоспитализованим и преминулим.

Међутим, упозоравају да, кад је ријеч о корони, не можемо бити сигурни да се у будућности опет нећемо суочити са сојевима који ће, кад је ријеч о поменутим параметрима, погоршати епидемиолошку ситуацију.

Ален Шеранић, министар здравља и социјалне заштите РС, недавно је рекао да је епидемиолошка ситуација у вези са корона вирусом много повољнија него раније, али да систем здравства мора да остане будан.

– Због тога још није укинута ванредна ситуација у Српској. Чекамо како ће се ствари даље развијати у Европи и свијету, те пратимо препоруке међународних здравствених организација – рекао је Шеранић.

Када је ријеч о вакцинацији против вируса корона, истакао је да вјерује да ће се ствари у том смислу одвијати као и сезонска имунизација против грипа.

До сада је у Српској потврђено 111.677 случајева корона вируса, а преминуло је  укупно 6.335 особа.

Са двије дозе је вакцинисано нешто више од 317.000 људи, међу којима је бустер примило њих око 78.500 њих, преноси Српскаинфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана