У БиХ јутрос измјерено минус пет

АТВ
Foto: Илустрација

Јутрос је у Босни и Херцеговини било мало до умјерено облачно и сунчано вријеме. Нешто сунчаније било је на југу. По котлинама и уз ријечне токове било је магле и ниских облака, а у осам сати измјерено је минус пет степени Целзијуса.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница минус пет, Хан Пијесак минус један, Дринић нула, Кнежево, Чемерно и Шипово један, Мркоњић Град, Соколац и Рибник два, Приједор, Бихаћ и Тузла три, Бањалука, Сребреница, Нови Град, Гацко и Мраковица четири, Добој, Србац и Зеница пет, Зворник и Сарајево шест, Фоча и Рудо седам, Бијељина, Вишеград, Билећа и Брчко осам, Требиње 11, те Мостар и Неум 13 степни Целзијусових.  

Данас у Босни већином мало до умјерено облачно. Дио пријеподнева по котлинама и уз ријечне токове ће бити доста магле и ниске облачности. У Херцеговини претежно сунчано вријеме. Вјетар слаб сјеверног смјера. Највиша дневна температура углавном између 12 и 17, на југу земље до 22 степена. 

У БиХ у уторак сунчано уз малу до умјерену облачност. У јутарњим сатима у Босни по котлинама и уз ријечне токове ће бити магле. Вјетар слаб, прије подне источног и сјевероисточног смјера. У другој половини дана вјетар постепено мијења смјер на југо. Јутарња температура зрака већином између 2 и 6, на југу земље од 7 до 11, а највиша дневна температура углавном између 15 и 20, на југу земље до 24 степена. 

У сриједу се очекује јаче наоблачење са запада које ће у послијеподневним и вечерњим сатима условити кишу и пљускове широм земље. Вјетар слаб до умјерене јачине јужног и југоисточног смјера. Јутарња температура већином између 5 и 10, на југу земље до 12, а највиша дневна температура углавном између 18 и 23 степена. 

Четвртак ће бити претежно облачно са кишом и пљусковима. Вјетар слаб до умјерене јачине јужног и југозападног смјера. Јутарња температура већином између 9 и 14, на југу земље до 17, а највиша дневна температура углавном између 13 и 19, на југу земље до 24 степена, јавља ФХМЗ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана