У Београду сутра свечано отварање манифестације "Дани Српске у Србији"

Срна
У Београду сутра свечано отварање манифестације "Дани Српске у Србији"

БЕОГРАД - Десета манифестација "Дани Српске у Србији" биће свечано отворена сутра у Народном позоришту у Београду у присуству највиших представника Србије и Српске, најављено је данас из Представништва Српске у Србији.

Послије поздравне ријечи шефа Представништва Републике Српске у Србији Млађена Цицовића, као домаћина манфестације, и благослова Његове светости патријарха српског Порфирија, обратиће се предсједник Народне скупштине Србије Владимир Орлић.

Из Предсједништва Српске најавили су да ће манифестацију пригодном бесједом у 20.00 часова отворити предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Очекује се да ће свечаности присуствовати највиши представници Српске и Србије, министри двије владе, генерали војске и полиције, академици, истакнути умјетници и привредници.

У умјетничком дијелу свечаног отварња биће изведен драмолет "Орлови лете ли, лете" по сценарију Вулета Журића и Душка М. Петровића, у режија Слободана Перишића, у којем ће глумити Александра Плахин, Светозар Бабић, Александар Ристановић и Марко Недељковић.

Уочи свечаног отварања, трочлана делегација Републике Српске, коју ће, како се наводи, чинити министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, састаће се у 11.00 часова са градоначелником Београда Александром Шапићем.

Послије састанка у Старом двору - Скупштини града Београда, делегација ће посјетити штанд Туристичке организације Републике Српске у Кнез Михаиловој улици, гдје ће почети промоција туристичке понуде Српске која ће у Београду трајати од 8. до 10. септембра од 12.00 до 21.00 час.

Програми ове јубиларне манифестације "Дани Српске у Србији" настављају се у петак, 9. септембра, у Београду, Крушевцу и Крагујевцу, а у наредним данима и у Краљеву, Врању, Чачку, Зрењанину, Нишу, Суботици и Новом Саду.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана